(untitled) (Ius Novum, 2024)
Dnia 1 stycznia 2024 r. weszła w życie Ustawa z dnia 7 lipca 2023 r. o świadczeniu wspierającym,vktóra wprowadziła nowy rodzaj świadczenia, jakim jest świadczenie wspierające.vCelem publikacji jest przedstawienie istoty nowo wprowadzonego świadczenia wspierającego oraz podjęcie próby oceny przyjętych uregulowań. Autorzy wskazują także na konieczne kierunki zmian w systemie wsparcia osób z niepełnosprawnościami, których celem zasadniczym powinno być upodmiotowienie osoby z niepełnosprawnością.